تحولات لبنان و فلسطین

حجت‌الاسلام بی‌آزار شیرازی گفت: همان اندازه که سیاست اسلام بر وحدت است سیاست استعمار بر تفرقه و اختلاف است. بنابراین ما تلاش می‌کنیم آنها نیز تلاش می‌کنند.

سیاست اسلام بر وحدت و سیاست استعمار بر تفرقه و اختلاف است

به گزارش «قدس آنلاین» به نقل از مهر،  برنامه «گفت و گوی سیاسی» با موضوع (هفته وحدت؛ چالش های درون گفتمانی پیش روی وحدت جهان اسلام و راهکارهای مواجهه با آن) با حضور حجت‌الاسلام بی‌آزار شیرازی، رئیس سابق دانشگاه مذاهب اسلامی روانه آنتن شبکه رادیویی «گفت وگو» شد.

حجت‌الاسلام بی‌آزار شیرازی گفت: در ضروریات دین اسلام اختلاف نظری نیست اما در فروع و مسائلی که نص صریحی برای آن نیست طبیعی است که اختلاف نظر باشد، در این موارد اهل نظر و مجتهدان می‌توانند بیایند مطالعه کنند و یافته‌های خودشان را کنار هم بگذارند و بهترینش را انتخاب کنند.

وی افزود: در حال حاضر شیعیان هر کدام از یک مرجعی تبعیت می‌کنند، هیچ مانع و مشکلی هم وجود ندارد. چون در مسائل فروعات، جزئیات و مستحبات، طبیعی است که مجتهدان با هم اختلاف‌نظر داشته باشند و این نظریه‌های گوناگون برای خود و مقلدانشان حجت است و هیچ مشکلی نیز ایجاد نمی‌کند. مشکل آنجاست که ما مسائل کمی جزئی که اساس نیست و فروعات است را بزرگ می‌کنیم و می‌خواهیم با یکدیگر درگیری ایجاد کنیم. اگر از این مسائل دست برداریم در جهان اسلام مشکلی نخواهیم داشت.  

رئیس سابق دانشگاه تقریب مذاهب ادامه داد: بسیاری از سوء‌تفاهم‌ها و اختلافات در اثر بی‌اطلاعی اهل علم از یکدیگر است. در این رابطه سمینارهای بسیار زیادی در داخل و خارج از ایران برگزار شده و کلاس‌های بسیاری در مناطق اهل‌سنت برپا شده که در این کلاس‌ها فقه مقارن بیان شده است. برپایی سمینارها و کلاس‌ها باعث آشنایی مذاهب با یکدیگر شده و بسیاری از آن بدبینی‌ها کاهش پیدا کرده است.

بی‌آزار ‌شیرازی عنوان کرد: همچنین در دانشگاه مذاهب اسلامی نیز به این شکل بوده که بسیاری از بی‌اطلاعی‌ها از بین رفته و به جای آن وحدت و صمیمیت است. همان اندازه که سیاست اسلام بر وحدت است سیاست استعمار بر تفرقه و اختلاف است. بنابراین ما تلاش می‌کنیم آنها نیز تلاش می‌کنند با این حال هر قدمی که ما برمی‌داریم آنها صد قدم در راستای ایجاد تفرقه در جهان اسلام برمی‌دارند. این نکته مهمی است و نشان می‌دهد که ما باید فعالیتمان را بیشتر کنیم.

قابل ذکر است، برنامه «گفت وگوی سیاسی» از شنبه تا چهارشنبه ساعت ۱۷:۳۰ تا ۱۸:۴۵ از شبکه رادیویی گفت و گو پخش می‌شود و علاقه‌مندان می‌توانند برای دریافت فایل صوتی برنامه به سایت شبکه مراجعه کنند.

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.